navigation» start | möbler | byggnadsvård | om mig | litteratur | kontakt  «
 


 
Jag heter Britta Tunberg, är född 1946 och utbildad journalist och inredningsarkitekt.

Den praktiska sidan har lockat mig mest, så efter utbildningen arbetade jag tolv år som handledare på Konsument Stockholms öppna verkstad. Dit kom de som ville ha hjälp att laga möbler och bohag. Den första upplagan av min bok "Laga gamla möbler" var resultatet av den erfarenheten.

Därpå följde fjorton år som utställningsformgivare på Sörmlands museum, länsmuseet i Nyköping. Dessa år gav mig ytterligare erfarenheter av gamla möbler och en ny inblick i sättet att ta tillvara dem. Den andra upplagan av boken tillkom under denna tid, kompletterad av bilder på möbler delvis från Sörmlands museum. Bilderna togs av museets fotograf Göran Ekblom.

Sedan ett par år är jag bosatt vid tidigare sommargården i Ydre i sydligaste Östergötland. Jag bedriver nu en verksamhet med möbelrenovering i min firma Alla Tiders. En ny omarbetad upplaga av min bok kom hösten 2001 med namnet "Renovera och klä om gamla möbler". Fotograf är Anders Kjellberg och bokförlaget Prisma. Efter att ha gått en Chalmerskurs i byggnadsvård (20 p) vid Kvarnarps byggnadsvårdscentrum i Eksjö ingår rådgivning i dessa frågor i min verksamhet. Sedan flera år är jag även handledare i traditionellt måleri på byggnadsvårdsläger i Svenska föreningen för byggnadsvårds och Sörmlands museums regi. Jag är även föreningens länsombud i Östergötland.